ESKEP – EHAD STAJ VE KARİYER EĞİTİMİ PROGRAMI

EHAD STAJ VE KARİYER EĞİTİMİ PROGRAMI

TANIM ve UYGULAMA ESASLARI

Evrensel Hafızlar Derneği’nin (EHAD) amacı; Kur’an-ı Kerim’i öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve hafızlık müessesesinin mevcut imkânlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır.

EHAD’in hedefi, Kur’an-ı Kerim ve sünnet-i seniyyeye uygun şekilde milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı, üstün vasıflı, örnek nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

ESKEP NEDİR?

Evrensel Hafızlar Derneği’nin amaç ve hedefleri çerçevesinde hafızlara ve hafızlık müessesesine yönelik projeler üreterek üniversite öğrencisi hafızların hafızlıklarını muhafaza edebilmelerine yardımcı olmak, akademik ve mesleki kariyerlerine destek olabilmek amacıyla EHAD Genel Merkez Ar-Ge Birimince 2021 yılında uygulanmaya başlayan eğitim ve staj programdır.

 ESKEP’E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Akademik, kişisel ve sosyal yönlerden kendini geliştirmek isteyen, hafız ve hafız adaylarına yönelik çalışmalara katkı vermek isteyen, D.İ.B. onaylı hafızlık belgesine sahip; dört yıllık lisans programlarına kayıtlı öğrenciler ile hafızlık ve hafızlıkla ilişkili konularda tez hazırlayan yüksek lisans öğrencileri ESKEP’e başvuru yapabilir.

Ayrıntılı bilgi için TANIM ve UYGULAMA ESASLARI‘nı (PDF) İNDİR..!

ESKEP Başvuru Formu ( Buradan başvurularınızı yapabilirsiniz.. )

Yorum yap