![]() |
|
|
#1 |
|
Üye
Teşekkürleri: 1
0 mesajına 0 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
arkadaşlar ben yeni üye oldum lütfen yardımcı olun
ben hafızım elhamdülillah lakin tekrarlamayalı bayağı oldu ama hafızlığım zayıf değil bi cüz yapabilirim lakin çok sıkıldığım için metod değişikliğine geçip sure sure tekrarlamak istiyorum nasıl yapmalıyım bunu bilemiyorum bazıları uzun bazıları kısa lütfen yardımcı olunuz sağolun |
|
|
|
#2 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 23
4 mesajına 4 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 1
![]() |
![]() ![]() allah yardımcın olsun arkadaşım,,öncelikle hoş geldin sefalar getirdin ,,,,,hayırlı olsun,,,,,ben hafız değilim hafızlık çalışıyorum sorduğun soru hakkında bilgim yok ama ,,hafızlığına imrendim allahım yardımcın olsun arkadaşlar sana hemen cevap verirler çünki burası güzell bir aile burda hiç kimse yalnız değil herkes herksin yardımına koşar bende geldim ama sana kolay gelsin ,allah ayardımcın olsun demek için ,,selametle kal arkadaşımmmmmmm,banada dua eder tavsiye verirsen çok sevinirim,,sayfama beklerim desteğinle birlikte
![]() ,,,,KİMSESİZ KALDIM, ,YALNIZ KALDIM.YETİŞ EY KİMSESİZLER KİMSESİ,,,, |
|
|
|
#3 |
|
Üye
![]() |
bana cvb verecek kimse yokmu acaba
|
|
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 35
19 mesajına 26 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 2
![]() |
Dediğin gibi kardeş bazı sureler kısa bazıları uzun.bir cüz yapabilecek kapasiten varsa ve disiplinli bir çalışma başlatmak istiyorsan cüz cüz yap derim sana.farklılık arıyorsan tersten başlayabilirsin .yani 30. cüzden birinci cüze doğru
|
|
|
|
#5 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 126
46 mesajına 81 kere teşekkür edildi.
![]() |
Kuran'ın ilk, orta ve son cüzlerinin ezberini ve okumasını diğerlerinden daha çok severim Mesela son cüzlerde bir sure,diğerinden daha sağlamdır benim. Bence surelere karşı benim gibi durumun varsa kardeş, Çok uzun sureleri bölerek yapabilirsin. Mesela Ali İmran suresini ikiye veya 3 parçaya bölerek ver. eğer zamanın varsa hepsini birden ver. Diğerleri mesela Enfal'den hatta A'raf tan itibaren tek sure halinde yap. Sahabe-i kiram Nisa ve Maide sureleriyle birlikte namaz kıldıkları rivayet olunmuştur.. Şahsen bende böyle yapmayı düşünmüyor değilim.. ![]() Mevla yardımcınız olsun. ![]() Rasulullah S.A.V'in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: ''“Ümmetimin en şereflileri, Kur’an-ı hamil olan hafızlarla, gece namazı (Teheccüd) kılanlardır.”'' |
|
|
|
#6 |
|
Üye
![]() |
malesef dinletecek kimsem yok dersi yapıp pcden dinlemeyi düşünüyorum
|
|
|
|
#7 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 23
4 mesajına 4 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 1
![]() |
ALLAHIM kolaylık versin inşallah banada bitirmeyi nasib etsin dua edermisin arkadaşım,,,,bide ezber metodun varmı ,,,,,,,varsa paylaşırmısın
![]() ,,,,KİMSESİZ KALDIM, ,YALNIZ KALDIM.YETİŞ EY KİMSESİZLER KİMSESİ,,,, |
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Teşekkürleri: 6
![]() |
yanlızyolcu kardeş kursta yapmıyormusun sen hafızlığı...
|
|
|
|
#9 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 3
10 mesajına 10 kere teşekkür edildi.
![]() |
sevgili NEMLarkadaşım bence ilk ezberini nasıl yaptıysan öyle tekrar yap birde e zberlediğini dinleyeck yoksa kuranı masaya koy hocaya ders veriyormuş gibi yüksek sesle oku.
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Teşekkürleri: 0
![]() |
Ders verecek birini mutlaka bul bence..alt komsu üst komsu