EHAD Forum
Geri git   EHAD Forum > ..:: | HAFIZLIK - EĞİTİM | ::.. > Kur'an Kursları

Kur'an Kursları Mezun olduğunuz Kur'an Kurslarını ekleyin kurs arkadaşlarınızla yeniden iletişime geçin

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-12-2010, 05:54 PM   #1
Süper Modaratör
anadolu gençlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 116
Teşekkürleri: 143
101 mesajına 144 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 2
anadolu gençlik is on a distinguished road
Smile Türkiye'nin en modern kız Kur'an Kursu İzmir Yeşilyurt'ta açıldı

Türkiye'nin en modern kız Kur'an Kursu İzmir Yeşilyurt'ta açıldı İZMİR (CİHAN)- Türkiye'nin en modern kız Kur'an Kursu İzmir'in Konak ilçesi Yeşilyurt semtinde, Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından açıldı.
Merkezi ısıtma-soğutma sistemli kursta öğrenciler 5, 6 ve 7'şerli olarak odalarda kalacak. Bilgisayar donatılan 15 dersliğin bulunduğu kursta, öğrencilerin kaldığı odalarda banyo, tuvalet yer alıyor.

Açılış konuşmasını yapan Kur'an-ı Kerim Bilimlerinde Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Mehmet Oğuz Yeşil, yurdun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Küçük bir çocuğun gelip elindeki 10 lirayı gösterip 'Cebimdeki para bu kadar, başka param yok. Ne olur kabul edin, benim de inşaata katkım olsun' dediğini hatırlatan Yeşil, kursun Türkiye'nin en modern Kur'an kursu olduğuna dikkat çekti.

Hatay Kız Kur'an Kursu'nun yeni binası, yoğun bir katılımla hizmete girdi. Kursun açılışına AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Muhlis Akar, İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, Karabağlar Müftüsü Emin Arık, Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Başkanı Yılmaz Olcay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Bir kızımızı eğitirsek bir anne eğitilmiş demek olur, bir annenin eğitilmesi de bir ailenin eğitilmesi demektir" diyen İzmir Müftüsü İbrahim Acar, açılıştaki konuşmasında, kız öğrencilerin eğitiminin gerekliliğine vurgu yaptı. Kursun iki yıl önce temelinin atıldığında 'bu bina nasıl bitecek' diye düşündüğünü açıklayan Acar, kursun kısa zamanda bitirilip açılmasından duyduğu mutluluğunu ifade etti. Bir ailede babanın eğitilmesinin bir kişi, ama annenin eğitilmesinde ise ailenin tamamının eğitilmiş olduğuna dikkat çeken Acar, "Bakmakla görmek nasıl ayrı birer kavramsa okumak ile anlamak da ayrı kavramlardır. Kur'an'ı hanımlarımız, kızlarımız bildiği zaman onlar bunu çocuklarımıza ve nesillerimize anlatacaktır. Bu yüzden kızların eğitiminde bu yurt çok önemli." dedi.

Kur'an ve bütün dinlerin peygamberlerinin 5 hedefi olduğunu söyleyen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Muhlis Akar; bunların canın, malın, neslin, aklın ve dini inancın korunması olduğunu ifade etti. Kur'an-ı Kerim iyi okunur, anlaşılır ve hayata tatbik edilirse bu hedeflerin hepsinin sağlanacağını kaydeden Akar, "Bu hizmetleri yapan kardeşlerimiz bize öncü olan kişiler, Allah onların sayılarını arttırsın. Bu binaları, hizmetleri yapmak çok güzel, bunlar gönlümüzdeki iman nurunun yansımasıdır, bundan şüphemiz yok. Bu maddi imarın yanı sıra manen de buraları imar etmeliyiz. Camilerin asıl imarı buraları cemaatle doldurmaktır, cemaat bilinciyle hareket etmektir. Bu yurtları da çağın getirdiklerine, ihtiyaçlara bakarak öğrencilerle doldurursak ve burada çağın sorularına cevap getirecek öğrenciler yetiştirirsek, inşallah bu hizmetlerimiz hedefine ulaşacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kurdelesi kesilerek yurdun açılışı gerçekleştirildi. Konuklar ve vatandaşlar daha sonra yurdu gezdi. (CİHAN)
Bu mesaj için anadolu gençlik kullanıcısına teşekkür eden 2 üyemiz:
anka (02-18-2010), gülceher (03-17-2010)
Alt 02-12-2010, 05:56 PM   #2
Süper Modaratör
Smile

Sayı: 65 / Ekim - Aralık 2009
Karabağlar Müftülüğü
İzmir Hatay Kız Kur'an Kursu Açıldı

600 öğrenci kapasitesiyle 2008 yılında temeli atılan İzmir Hatay Kız Kur’an Kursu binası, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında tamamlandı ve 165 öğrencisiyle eğitime başladı. Binanın özellikleri, eğitim-öğretim durumları ve öğrenci alım şartlarının yanı sıra, kursla ilgili daha birçok bilgiyi sizler için araştırdık. Kur’an-ı Kerim Bilimlerinde Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Mehmet Oğuz Yeşil ve İzmir Hatay Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Makbule Ayyıldız’la gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden birçok bilgi edinmiş olduk. Kasım ya da Aralık ayı içerisinde, DİB Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun katılması beklenen bir açılış töreni düzenlenecek.

İzmir Hatay Kız Kur’an Kursu binasının kısa bir sürede tamamlanmasına büyük katkılar sağlayan Karabağlar Müftülüğü’ne, binanın yapımını gerçekleştiren Raif Cilasun Eğitim Kültür Vakfı ve Kur’an-ı Kerim Bilimlerinde Öğrenci Yetiştirme Derneği yöneticilerine, üyelerine ve gönüllülerine; binaya katkı sağlayan tüm yardımsever kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyor, Kur’an Kursumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

İzmir Hatay Kız Kur’an Kursu
Hakkında Kısa Bilgiler

Tarihçesi: Büyük Hatay Yatılı Kız Kur’an Kursu İlk olarak1980 yılında, Akevler 3. blokta bulunan mescitte eğitime başladı. Daha sonra, Kestanepazarı’nın kurucu ve başkanlarından Hacı Raif Cilasun’un büyük gayretleriyle, önce Hatay semtindeki Büyük Hatay Camiinin altına, daha sonra da camiinin yanına yapılan yurt binasında eğitime devam etmiştir. Geçen 30 yılda 600’e yakın hafız yetişmiş, 3000’e yakın da öğrenci bu kurstan mezun olmuştur. Ege bölgesinde düzenlenen Hafızlık Yarışmalarında birçok yıl bu kurs birinci olmuştur. Başvuran öğrencilerin yer darlığı nedeniyle alınamamasından dolayı, büyük bir yurt yapımına gidilmiş ve böylece İzmir Hatay Kız Kur’an Kursu eğitime başlamıştır.

Binayı Yaptıran Kuruluş:
Raif Cilasun Eğitim Kültür Vakfı

Bina Fiziki Özellikleri: 4200 metrekare kapalı alan, 7 kat, kamelya ve yeşillikle donatılmış bahçe, spor salonu, kantin, revir, yemekhane, teras, dinlenme odaları, etüd odaları,

Sınıf: 15 adet
Yatakhane: 40 adet, her yatakhaneler ortalama 6 kişilik, her yatakhanenin banyo ve tuvaleti içinde, dolaplar yatakların hemen yanı başında,
Sınıf Öğrenci Kapasitesi: Hafızlık sınıfları 10, yüzünden okuyanlar 20’şer kişilik
Öğrenci kapasitesi: 600 öğrenci
Öğretici Sayısı: 12
Belletmen: 12 kişi
Personel: 9 personel görev yapıyor.
Kursun iaşe ve eğitim giderleri: Kur’an-ı Kerim Bilimlerinde Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından karşılanıyor.
Öğrenci alım şekli: İlköğretim 8. sınıfı bitiren öğrenciler, lise mezunu, üniversite mezunu öğrenciler
Hafızlık Bölümü: Hafızlık eğitimi en fazla 3 yılda tamamlanıyor. 2 veya 1 yılda tamamlayanlar da oluyor. 1 yılda hafızlığını tamamlayan öğrencilere Umre ödülü veriliyor.
Yüzünden Okuma Bölümü: Hafızlık yapmayan öğrenciler 1 yıl Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumayı, dini bilgileri, tecvid, talim gibi dersleri okuyor.

2009-2010 eğitim-öğretim yılında öğrenci durumu

Yeni Kayıt: 138 yeni öğrenci bu eğitim yılında kaydoldu
Hafızlığa çalışan: 55 öğrenci
Kurstaki lise mezunu sayısı: 30
Üniversite Mezunu: 15
Yüzünden Okuma Bölümü: 110 öğrenci

Toplam öğrenci Sayısı
İzmir Hatay Kız Kur’an Kursunda 165, Hatay Çifte Minare Kız Kur’an Kursu’nda 80 öğrenci olmak üzere toplam 245 öğrenci eğitim görüyor..

Eğitim Şekli: Sabahtan Kur’an-ı Kerim ve Hafızlık dersleri yapılıyor. Öğleden sonra ise açıköğretim dersleri gerçekleştiriliyor. Hocalar genelde kursun kendi mezunlarından seçiliyor. Şu an görev yapan hocaların tamamı kursun mezunu.

Kur’an Kursuna gelen öğrenciler hem hafızlık yapıyor hem de açıköğretimden liseyi tamamlıyor. Örgün eğitimde okuyan öğrenci yok. Lise mezunu olan öğrenciler ilahiyat önlisans okuyabiliyor.
Ek Dersler: Açıköğretim lisesi ve ilahiyat önlisans için ek dersler veriliyor. Ek dersler dershane ve liselerden gelen öğretmenler tarafından veriliyor.

Kurslar: KPSS ve Kur’an Kursu Öğreticiliği Yeterlilik Belgesi sınavına girecek olan öğrenciler için kurslar açılıyor. İngilizce kursu, makam dersi veriliyor.

Hobi Kursları: Hat, Musıki, Ney, Ebru, Tezhip kursları ilerleyen zamanlarda öğrencilerin yararlanabilmesi için kursun bünyesinde açılması düşünülüyor.

Sosyal Aktiviteler: Gezi (İstanbul, Bursa, Konya…), piknik (piknik gezileri)…

Mezunları: Kurstan mezun olan öğrenciler Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde Kur’an Kursu öğreticiliği görevini sürdürüyor. Hatta yurt dışında da görev yapan mezunları var.

Bu mesaj için anadolu gençlik kullanıcısına teşekkür edenler:
gülceher (03-17-2010)
Alt 02-13-2010, 09:12 AM   #3
Yönetici
Emir Yusuf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 304
Teşekkürleri: 83
239 mesajına 391 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10
Emir Yusuf is on a distinguished road

maşallah çok güzel bir kurs olmuş, çok beğendim..ama kıskandım da biraz

Rabbim tüm emeği geçenlerden razı olsun, bu gibi kursların ve bu kurslarda okuyan öğrencilerin sayısını arttırsın ki gelcekete inançlı annelerinde sayısı artsın.

paylaşım ve haberdar ettiğiniz için sağ olun..

Hani kardelen çiçeği göğe aşık olurda kaldırırya başını karların altından,
zemheri yüreğim derki; eğer kardelen kadar cesaretin yoksa,Sakın aşık olma.. !!

"Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da.."
Bu mesaj için Emir Yusuf kullanıcısına teşekkür edenler:
anadolu gençlik (02-19-2010)
Alt 02-13-2010, 11:53 AM   #4
Tecrübeli Üye
gülürana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 15
Teşekkürleri: 0
30 mesajına 40 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 1
gülürana is on a distinguished road

vayyy ağzım açık kaldı tabiri caizse süper valla kuran kursları genelde eski falan oluyordu ama benim kursumdan sonra gördüğüm ikinci güzel kurs rabbim burdakilerinin gönül güzelliklerini de arttırsın bina güzel ama içindekilerde inş. güzel insanlardan olur .....

...
Bu mesaj için gülürana kullanıcısına teşekkür edenler:
Alt 02-14-2010, 02:13 PM   #5
Tecrübeli Üye
Konuları: 13
Teşekkürleri: 3
30 mesajına 50 kere teşekkür edildi.
Yusufum is on a distinguished road

Maşaallah,barekallah.
Rabbım öğrencisini bol,hayır hasenatını bol,hayırlı ilimler alabilme sayısının bol olmasını nasip eylesin inşaallah.
Hayırlı öğrenciler yetiştirmeyide nasip eylesin.
Bu mesaj için Yusufum kullanıcısına teşekkür edenler:
Alt 02-14-2010, 02:24 PM   #6
Tecrübeli Üye
Hicâzli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 7
Teşekkürleri: 109
30 mesajına 36 kere teşekkür edildi.
Hicâzli is on a distinguished road

çok güzelmiş

''Yetmiş iki millet kendi sırrını bizden dinler.Biz ikiyüz millet ve mezhebi tek perdede birleştiren ney gibiyiz''
Hz. Mevlana
Bu mesaj için Hicâzli kullanıcısına teşekkür edenler:
Alt 02-18-2010, 05:23 PM   #7
Üye
anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 11
Teşekkürleri: 64
15 mesajına 24 kere teşekkür edildi.
anka is on a distinguished road

izmirin hayırlarına vesile olur inş..
izmirin çok ihtiyacı var böyle kurslara çok

geç kalmayayım diye sana acele ettim
ki RABBİM hoşnut olasın diye acele ettim sana
taha 84

Bu mesaj için anka kullanıcısına teşekkür edenler:
Alt 02-22-2010, 05:48 PM   #8
Yeni Üye
Konuları: 0
1 mesajına 1 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
KIBLETEYN is on a distinguished road

selamun aleyküm ben bu kursun talebelerindenim ciddi anlamda kursumuz süper ve talebelerimizde öyle hafızlığını bitiren ve hafızlık pişiren çok sayıda talebe var türkiyenin en modern kız kuran kursu izmirde

Konu KIBLETEYN tarafından (02-22-2010 Saat 06:00 PM ) değiştirilmiştir.
Bu mesaj için KIBLETEYN kullanıcısına teşekkür edenler:
anadolu gençlik (03-14-2010)
Alt 02-22-2010, 08:11 PM   #9
Yeni Üye
Konuları: 1
2 mesajına 2 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
Mütebessim is on a distinguished road

güzelmiş emeği geçen herkesten Allah(c.c.)razı olsun
Bu mesaj için Mütebessim kullanıcısına teşekkür edenler:
anadolu gençlik (03-14-2010)
Alt 03-14-2010, 09:10 AM   #10
Süper Modaratör
Smile

Alıntı:
KIBLETEYN´isimli üyeden Alıntı
selamun aleyküm ben bu kursun talebelerindenim ciddi anlamda kursumuz süper ve talebelerimizde öyle hafızlığını bitiren ve hafızlık pişiren çok sayıda talebe var türkiyenin en modern kız kuran kursu izmirde
böyle güzel bi yurdun talebesini aramızdan görmekten memnuniyet duyarız kardeşim.
Hafız mısınız?

Seçenekler
Stil

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Şu Anki Saat: 08:43 PM