![]() |
|
|
#1 |
|
Yönetici
Teşekkürleri: 4
55 mesajına 73 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Lisans Tamamlama Programı (İLİTAM), İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve Merkezimiz işbirliği ile yürütülen bir lisans tamamlama programıdır. Programın ilk öğrencileri 2005-2006 Öğretim Yılında kayıt yaptırmış, 2007-2008 Öğretim Yılında mezun olmuşlardır. Öğrencilerin yerleştirme işlemleri önlisans mezuniyet başarı puanı ve Dikey Geçiş Sınavı puanlarına dayalı olarak hesaplanan yerleştirme puanı ile, Ankara Üniversitesi tarafından yapılır.
Programa Türkiye’deki herhangi bir ilahiyat önlisans programından mezun olanlarla, bir ilahiyat lisans programının ilk iki yılını tamamlayarak Sosyal Bilimler Önlisans Diplomasını almış olanlardan, ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavına girmiş olanlar başvurabilirler. Program öğretim yılı esasına göre düzenlenmiş olup, ders geçme sistemi uygulanmaktadır. Tüm dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler alanlarında lisans diploması almaya hak kazanırlar ve kendilerine Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Diploması verilir. Programın Amacı İLİTAM'ın eğitsel amacı, ilahiyat önlisans derecesine sahip kişilere, ilahiyat lisans diploması alabilmek için gerekli eğitimi vermek ve lisans diploması sahibi olmalarını sağlamaktır. İLİTAM öğrencileri yaş, yerleşim birimi, coğrafi koşullar, bir işte çalışıyor olma, bedensel engellilik hali gibi, yüz yüze eğitim almayı zorlaştıran ya da büsbütün olanaksız kılan koşullardan etkilenmeden eğitim alabilme ayrıcalığına sahiptirler. İLİTAM’ın sosyal hedefi, Ankara Üniversitesi’nin bu alandaki çağdaş değerlerle tutarlı, bilimsel ve akademik birikimini, eğitim teknolojisinin ve eğitim bilimlerinin sunduğu olanaklarla da bütünleştirerek geniş kitlelere yaymak ve böylece Türkiye’de yükseköğretimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmaktır. İLİTAM, öğrencilerinin özlük haklarının iyileştirilmesine, sadece lisans mezunlarının atanabildikleri görev ve makamlara da atanabilmesine, yurt dışı görevlere atanmada tercih edilebilmelerine katkı sağlayacak bir programdır. Ayrıntılı Bilgi için: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
#2 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 116
40 mesajına 63 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 2
![]() |
inş o zaman gelirde bana da nasip olur hayırlısıysa dualarınızı beklerimm
![]() yolcuya bir yol gerek..... |
|
|
|
#3 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 6
5 mesajına 7 kere teşekkür edildi.
![]() |
İlahiyat 2.sınıftayım ilitama geçebilmek için bende inşaallah dgs ye başvuracm
|
|
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Üye
![]() |
zühre arapça nasıll çok zorlandın mı
|
|
|
#5 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 6
5 mesajına 7 kere teşekkür edildi.
![]() |
İlahiyat 1.sınıf konuları gayet basit eğer medrese usülü arapça kursuna gidiyorsan sorular çerez gibi
![]() ben iki arapça kursuna birden gidyorum 1.sınıfı atlattm elhamdülillah bakalm 2.sınıfı geçebilecekmiyim.. 2.sınıf arapçası çok zor fatma şimdiden gözüm korktu inan... Allah senin ve tüm öğrencilerin yardımcısı olsun inşaAllah... |
|
|
|
#6 |
|
Tecrübeli Üye
![]() |
benim medrese usulü yokta biraz eğitim aldım ama yeterli gelmeyecek mi acaba
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
Teşekkürleri: 0
19 mesajına 19 kere teşekkür edildi.
![]() |
ilahıyatcılara rabbim yaradım eder siz tevekkül edin yeteeeeeer
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Teşekkürleri: 2
1 mesajına 1 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
kardeşler ben aof ilahiyat 2 sınıftayım ilitam hakkında hiç bir bilgim yok.nasıl geçiş yapılıyo hangi sınava giriyo gibi.. bana genel olarak bu konuda bilgilendirirmisiniz....
|
|
|
|
#9 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 218
26 mesajına 29 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 1
![]() |
2.sınıfın hem arapçası hemde islam düşünce tarih dersi geçekten zor
![]() İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ,YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANMAYA BAŞLARSINIZ... |
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
Teşekkürleri: 15
51 mesajına 87 kere teşekkür edildi.
![]() |
bende bu sene ilitam 2 deyim.Din Bilimleri denen derse fitil oldum ! sınava da bir ay kaldı daha elime alamadığım kitaplar var.Hayırlısı
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|