![]() |
|
|
#1 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 463
231 mesajına 376 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 3
![]() |
hocamızın sabah derse girdiği vakit beklemeye tahammülü yoktu..sevmezdi beklemesini..beş on dakika içinde biri önünde olması gerekti..ama ne hikmetse hep ilk giden kalırdı.. o sebeble kimse yanaşmazı önüne gitmeye..
neyse bir gün çok kızdı fazla bekletmiştik hocamızı ve dedi ki yarın hepinizin kuran'ı benim rahlemin önünde olacak geldiğim gibi alıcam derslerinizi dedi.. neyse benim aklımda da erkeklerin kuranlarının hocanın önünde üst üste açık olarak konulduğu ve sıraya göre talebelerin ders vermeye hocanın önüne geldiğini o yüzden de çok kuvvetli hafızlıkları olduğunu falan duymuştum..(artık ne kadar doğruysa... )Kızlara ertesi sabah olduğunda ilk kim verecekse en üste gelecek şekilde ve ders sayfaları açık olarak üst üste koydum..(tabi bazılarında küçük kuran rahlelerin altında sıra gelene kadar göz gezdirmek için bulunuyor)hocamız sınıfa girdi..hiç böyle bir şeyle karşılaşacağını ummadığı belliydi..biraz şaşkınlığı geçince: ne böyle pasta gibi kat kat sıralamışsınız!!!!!!!(o arada kuranlar pat pat kapatılıyor) alın Kuranlarınızı..(içten tövbe istiğfar getiriyor) bizde ne oldu şimdi gibilerinde masum masum kuranlarımızı aldık... ![]() eksi de açmamış olduk... aklıma geldi paylaşayım dedim.. |
|
| Bu mesaj için NİL kullanıcısına teşekkür edenler: | anka (03-01-2010) |
|
|
#2 | |||||||||||||||||||||||
|
Yönetici
Teşekkürleri: 15
51 mesajına 87 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
![]() Ders vermediğim şekil yoktu.Hoca otururken,yatarken,yemek yerken.En güzeli de sabah yürüyüşüne çıktığında ders okuya okuya peşinde yürümek yoldan kamyon geçerse ayeti yuvarlayıp sayfanın sonuna iniyodum
|
|||||||||||||||||||||||
|
| Bu mesaj için GiRiFTâR kullanıcısına teşekkür edenler: | anka (03-01-2010) |
|
|
#3 |
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 282
44 mesajına 63 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 2
![]() |
Aynen..Ama bizim hoca çok titizdi.Sayfada bir kelimede takılsam sayfayı baştan aldırırdı..
![]() Sen burada misafirsin. Ve buradan da diğer bir yere gideceksin. Misafir olan kimse, beraberce getiremediği birşeye kalbini bağlamaz. Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın. Ve keza, bu fani dünyadan da çıkacaksın. Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış(Hâşiye) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
#4 | |||||||||||||||||||
|
Tecrübeli Üye
Teşekkürleri: 27
42 mesajına 56 kere teşekkür edildi.
![]() |
![]() ama o seste kafanız karışmıyormutdu ki..
![]() vuslat
hudutları "keşke" ile başlayan "ama" ile biten bir uzak diyar artık... biz yalancı nazarlara kanıp gönüllerin tefsirinde hata ettik... unuttuk sabır imbiklerinde bekleyiş damıtmayı vefasızlığa yenik düştük... |
|||||||||||||||||||
|
|
|
#5 | |||||||||||||||||||||||
|
Tecrübeli Üye
![]() |
senin anlattığın yöntem çocuklara uygulanan yöntem.. ![]() ben 12 13 yaş arası çocuklara hafızlık yaptırırken (yatarken hariç) bu şekillerde alırdım ama benim gözüm kuran dan ayrılmazdı yuvarlatmam da...(Ben yuvarladığım için hafızlık yaparken temkinli davranıyordum )ama ne büyük haz verirdi hocaya farkettirmeden ayetleri atlamak sayfa atlamak ... o konularda çok anım da var yani..
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
#6 |
|
Tecrübeli Üye
![]() |
Henüz Böyle anılarım olmadı malesef hocam kuranı açıyor.. pür dikkat dinliyor..
![]() vuslat
hudutları "keşke" ile başlayan "ama" ile biten bir uzak diyar artık... biz yalancı nazarlara kanıp gönüllerin tefsirinde hata ettik... unuttuk sabır imbiklerinde bekleyiş damıtmayı vefasızlığa yenik düştük... |
|
|
|
#7 | |||||||||||||||||||||||
|
Tecrübeli Üye
![]() |
hmm... çok kötü...üzüldüm haline bak şimdi... ![]() şaka bir yana hocanın dikkatli olması çok güzel...bu durumun meyvelerini bir ömür boyu her daim yersin inşaallah.. Rabbim yar ve yardımcın olsun..Allah zihin açıklığı versin... ![]() selametle.... |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
#8 | |||||||||||||||||||
|
Tecrübeli Üye
![]() |
![]() vuslat
|||||||||||||||||||
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
Teşekkürleri: 15
51 mesajına 87 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Burdan benim hocamın dikkatsiz olduğu anlamı falan çıkmıyor değil mi
![]() Kendisini tanımak bile istemezsiniz
|
|
|
|
#10 | |||||||||||||||||||||||
|
Tecrübeli Üye
![]() |
ne münasebet..estağfirullah...hocalarımızdan Allah binlerce kez Razı olsun..... öyle yeri gelince ayettir sayfadır atladığımdan bahsettim..illa ki dikkati dağıldığı an oluyordur.. o an da benim yada bizim değerlendirmemiz gereken en enfes durumlar oluyor.. (yani o zamanlar öyle geliyordu en azından..![]() ayrıca kendisini tanımamıza gerek yok zaten vekil olarak seni bırakmış...sende suyunu çıkaran cinslere benziyorsun (şimdi alınırsın sen şaka şaka diyim barii ) |
|||||||||||||||||||||||
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|